Pět důvodů, proč nosit merino ponožky

Co si představíš, když ti někdo řekne merino ponožky? Jsou to tlusté merino ponožky jako od babičky, ve kterých ti je teplo, jen se na ně podíváš? Rozumíme ti, takovou představu má mnoho lidí v našem okolí. Dnes tě vyvedeme z omylu a představíme ti 5 vlastností, díky kterým už nebudeš chtít merino ponožky vyměnit za nic jiného. Celoročně!

Merino vlna je považována za jednu z nejjemnějších a nejměkčích vln na celém světě. Díky své kvalitě, všestrannosti a udržitelnosti je merino vlna vysoce ceněnou tkaninou.

Merino ponožky od chundelatých oveček se poměrně často používají při kempování, trekkingu a dalších outdoorových aktivitách. I když jsou ovečky chundelaté, nenech se zmýlit, merino ponožky jsou naopak lehké a vůbec ne tlusté, jak se zdá.

Ponožky z merino vlny na zimu i na léto

Podívejme se na vlastnosti, díky kterým je merino vlna tak skvělou volbou látky při výrobě ponožek. Díky své všestrannosti je ideální pro celou rodinu pro každé roční období. Ano, čteš správně, merino ponožky nejsou jenom zimní, využiješ je i jindy!

Proč dopřát svým nohám merino luxus v podobě ponožek? Na rozdíl od bavlny nebo většiny syntetických tkanin merino ponožky fungují jako skvělý regulátor teploty. Merino vlna odolává teplotám od -20 C° do +35 C°. To je důvod, proč překonává ostatní tkaniny, včetně bavlny, běžné vlny a syntetických směsí.

Ponožky vyrobené z merino vlny se tedy postarají o to, že tvoje nohy budou v teple během mrazivých dnů a zároveň budou chladné v parném létě.


Naši nabídku merino ponožek pro děti najdeš tady

V zimě merino ponožky fungují jako izolant a udržují nohy v teple. V horkém létě má merino vlna schopnost odvádět vlhkost od pokožky pryč a udržuje tak tvé nohy v suchu i během tréninku. 


Na našem e-shopu najdeš širokou nabídku ponožek pro ženy i muže

To nejlepší? Merino vlna je lehká a nezapáchá ani po dlouhém nošení. Takže se vůbec neboj, že se s merino ponožkami nevejdeš do bot, nebo že je pro své děti využiješ jednou ročně v zimě. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.