Proč právě merino vlna pro děti s atopickým ekzémem?

Suchá, zarudlá a svědící místa na kůži dítěte, to jsou nejčastější příznaky atopického ekzému u dětí. Jedná se o dlouhodobé onemocnění. Vhodnou péčí ale můžete jeho příznaky potlačit.

Atopický ekzém vzniká souhrou více faktorů, jako například přecitlivělostí organismu dítěte na některé látky z vnějšího prostředí, případně dědičnost. Nejhorší roční období pro atopiky je nejčastěji léto, kdy jsou vysoké teploty a v kombinaci s potem a slunečním zářením je to opravdu nepříjemné. Atopický ekzém je u dětí nejčastěji na zápěstí, hřbetech rukou, loktech a v loketních jamkách. V praxi se může objevit ale takřka kdekoliv.

Pro lepší představu jaké jsou nejvhodnější materiály pro kůži dítěte se dozvíš v našem průvodci kompletním oblečením

 

Toto je náš nejoblíbenější overal na spaní od značky SAFA. 

Je vyrobený z kombinace merino/bambus. Máme ho i v modré barvě.

Obléct malé dítě s tímto problémem může být pěkný oříšek. Jaké materiály máme k dispozici vedle čisté stoprocentní bavlny? Můžete sáhnout např. po lněné přízi, přírodním hedvábí, merinu, bambusovém vlákně, materiálu Outlast, Modal, případně CleverTex. Pojďme si ve zkratce tyto materiály pospat.

Bambusové vlákno je přirozeně antibakteriální, prodyšné a příjemné na dotek. V nabídce na našem e-shopu najdete hned několik overalů, body i kalhoty z bambusového vlákna.

Lněná příze je na dotek relativně tvrdá, chladivá a prodyšná. Ideální především v létě.

Hedvábí je dokonale hebký materiál, který skvěle saje pot, v létě chladí, v zimě zahřívá (v naší nabídce je např. toto tričko).

Outlast má vynikající termoregulační vlastnosti zabraňující přehřívání a pocení, přece jen byl původně vyvinutý pro astronauty v NASA.

CleverTex pocitově připomíná čistou bavlnu. Tento materiál byl vyvinutý v České republice a z jedné poloviny je tvořen z bio bavlny a z té druhé celulózy s příměsí chitosanu, který má výrazné antiseptické vlastnosti.

Modal většinou všem připomíná bavlnu, která je hladší, praktičtější a snazší materiál na údržbu. Často se mu přezdívá umělé hedvábí. Toto vlákno je vyrobeno na bázi regenerované celulózy. Jedná se o přírodní materiál, jehož základní surovinou pro výrobu je bukové dřevo.

A na závěr naše milované merino, které je hřejivé a měkké. Většinou je to láska na první dotek. Je to obnovitelný materiál, plně odbouratelný, který odvádí vlhkost z těla a hřeje i když je vlhký. Díky obsahu lanolinu přilne k pokožce a nevyvolává žádné podráždění. Má antibakteriální vlastnosti, neutralizuje pot, díky čemuž není třeba prát po každém nošení. U nás najdete krásné body z merino vlny, legíny i kabátky a overaly

Vždy se řiďte se doporučeními lékaře, co se týká prevence onemocnění, jako je např. šetrné umývání, krémování, využívání speciálních přísad do koupele, vhodná volba potravin, prací a čisticí prostředky atd. Atopický ekzém je často spojován se stresem. Zajistěte dítěti klidné prostředí s významným omezením alergenů, na které může být vaše dítě citlivé.

Všem malým atopikům i jejich rodičům mnoho síly.

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.