Proč si pořídit kojící oblečení z merino vlny?

Jste nebo budete maminka a hledáte něco pohodlné pro sebe i miminko? Nejen naši nejmenší mohou těžit z úžasných vlastností merino vlny.  Ptáte se, proč je merino vlna tak úžasný materiál pro kojení? Zde jsou hlavní důvody, proč by měla být merino vlna základním kouskem v šatníku každé maminky.  

PŘIROZENÁ REGULACE TEPLOTY

Merino vlna se získává ze srsti ovcí merino a je skvělým izolantem. Merino nejen udržuje teplo, ale může také pomoci udržet každou maminku v pohodě bez zbytečného potu a přehřívání. 

Říkáte si, jak je to možné?  Vlákna merino vlny přirozeně absorbují a uvolňují vlhkost. Jak se vlhkost z pokožky odpařuje na látku, odvádí teplo pryč od pokožky, což je známé jako odvod vlhkosti. A právě díky tomu vás udrží v chladu a suchu. V chladnějším prostředí naopak merino odsává vlhkost ze vzduchu a tyto malé kapsičky zachyceného vzduchu zahřívají a poskytují izolaci.

Co z toho vyplývá? Znamená to, že naše kojící kolekce od norské značky SAFA ze 100% merino vlny je perfektním celoročním doplňkem všech maminek od jara až do zimy. Kojící trička mají pohodlný střih a umožní vám snadno s miminkem manipulovat, aniž byste musela v chladnějších dnech manévrovat s nepohodlnými vrstvami oblečení.

KOMFORT

Díky svým vlastnostem odvádějícím vlhkost je merino vlna mimořádně příjemná na nošení. Její schopnost „dýchat“ se postará o to, že merino vlna vytváří ideální klima pro vás a vaše dítě. To je to nejdůležitější zejména v době kojení, kdy během přímého kontaktu s miminem se může přirozeně stát, že se teplota vás i vašeho děťátka zvýší a výsledkem bude tolik nepříjemné pocení. 

ČISTOTA 

Méně vlhkosti vytváří bezpečnější prostředí pro krmení, protože zabraňuje růstu bakterií, kterým se daří na teplých a vlhkých místech v oblastech, kde se obvykle potíme. V kombinaci s vrstvou přírodního vosku z merino vlny, lanolinem, činí váš oděv čistším a zanechává jej svěží.

JEMNOST

Mylná představa o vlně - obecně - je, že může na kůži trochu svědit. Některé vlny pocházejí z ovcí s hustou srstí, díky které jsou vlákna velká a pevná. Merino vlna ale taková není, protože její vlákna mají mnohem menší průměr. Čím menší jsou vlákna látky, tím je oblečení měkčí. 

ODOLNOST

Merino vlna má úžasnou přirozenou strukturu, díky které je neuvěřitelně elastická. Propletená struktura umožňuje merino vlně natáhnout se a ohnout ve všech směrech tisíckrát, aniž by to ovlivnilo tvar oděvu.

UDRŽITELNOST

Jste ekologicky uvědomělí rodiče?  Z merino vlny budete mít radost. Potřeba praní u merino vlny je díky antimikrobiálním a zápachu odolným vlastnostem minimální. Navzdory své odolnosti je merino vlna jako přírodní vlákno obnovitelná a biologicky odbouratelná. Při nakupování merina do vašeho šatníku to dokazuje, že vybíráte to nejlepší pro vás, miminko i planetu...

Všestranný a stylový kousek oblečení je skvělý pro mazlení, uklidnění, pohodu a snadné vrstvení všech maminek. Naši nabídku najdete zde

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.