Jak oblékat děti do autosedačky v zimě?

Trápí tě otázka, jak správně oblékat děti do autosedačky v chladném počasí? Rozumíme ti. Vědět, jak obléknout své děti do auta v zimě ti dá obrovský klid! Pojďme se tedy na to spolu podívat.

To nejdůležitější hned na začátek: více tenčích vrstev v kombinaci s dekou je to pravé. Ideální je mít možnost přinést dítě z domova v relativně slabším oblečení zakryté dekou, rychle zacvaknout do aut a jedeme.

Chystáš-li se s malými dětmi na cestu autem, je vhodné auto předem připravit (ideální teplota by měla být okolo 21 až 22 °C). Dítě do auta usadíš v jedné vrstvě oblečení, aby mělo co nejvíce pohodlí. Nojo, tato situace by byla ideální, bohužel ale ne vždy je možná. Pojďme se na to tedy podívat krok za krokem.

Potí se Vaše děti během cesty autem? Pak je tento článek právě pro tebe. 


1. POUŽÍVEJ TENKÉ VRSTVY

Oblékni své miminko do tenkých vrstev. Začni například tenkým a přiléhavým oblečením, jako jsou legíny nebo punčocháče. Poté přidej druhou vrstvu kalhot a body s dlouhým rukávem. Vrstvení ti pomůže mít možnost přidat či ubrat vrstvu v závislosti na aktuálních potřebách. Ve velmi chladném počasí přidej teplejší mikinu nebo svetřík. Správné oblečení má velký vliv nejen na pohodlí dítěte a celé posádky ale také na bezpečnost. Bezpečnostní pás musí vždy těsně přiléhat k tělu dítěte.

Tenké body z merino vlny nebo bambusu je na cesty ideální a najdeš ho tady

2. ZAHŘEJ AUTO

Je užitečné nastartovat auto, než do něj s dítětem nastoupíte. Tím snížíš potřebu oblékat miminko během jízdy.

3. POUŽÍVEJ PŘIKRÝVKU

Aby bylo dítě při cestování v autě v teple, používej deku. Měj na paměti, že vrchní vrstva by měla být snadno snímatelná, aby miminku po zahřátí auta nebo velké teplo. Proto u nás tolik vyhrává merino deka. A také ve výsledku nikdy nepřekáží v postroji autosedačky.

4. VYZKOUŠEJ NAŠÍ MERINO MIKINU S TENKOU KAPUCÍ

Tenké merino mikiny jsou užitečné pro zimní období, protože nemají velký objem, který by mohl ovlivnit bezpečnost autosedačky. Místo toho tyto krásné kousky oblečení poskytují teplo a chrání dítě před chladem. Kromě toho mnoho tvrdohlavých dětí sundává čepice z hlavy – kdykoliv a kdekoliv. Tento problém ale můžeš velmi dobře vyřešit mikinou s kapucí.

Mikiny najdeš tady

5. CAPÁČKY NA NOHY

Nikdy nezapomeň na dětské nohy. Některé děti nemají s ponožkami problém, jiné je rychle sundají. Skvělé jsou naše vlněné capáčky, které mají příjemný merino lem kolem kotníků a krásně tak drží na svém místě.

6. HLAVA V TEPLE

Dětské hlavičky jsou mnohem větší než zbytek těla. Díky tomu, pokud dětem nezakryjeme hlavu, může to být zdrojem tepelných ztrát. Ať už dáš miminku na hlavu kapuci nebo tenkou merino čepičku či kuklu, je to základ spokojené jízdy.

Čepice a čepičky pro malé a větší děti tady

Co do autosedačky dětem nikdy neoblékat?

  • nevhodné jsou nadýchané kombinézy, protože nejsou variabilní a mohou zabránit správnému fungování autosedačky
  • problém jsou také tlusté bundy z hladkých materiály, kde mohou pásy snadno sklouznou
  • pozor také na obrovské kapuce, které někdy způsobují vytlačování hlavičky z opěrky a přichází na řadu tzv. „padání hlavičky“

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.