Jak oblékat novorozence v létě?

Lámeš si hlavu, jak oblékat novorozence v létě?  Tento příspěvek je právě pro tebe, pokud máš doma novorozence nebo miminko čekáš, a nevíš, co mu v letním letním počasí obléct.

Je nutné myslet na to, že miminko ještě nemá vybudovanou imunitu a termoregulaci. Každá novopečená maminka chce, aby miminku nebyla zima, ale ani horko. Děťátko by mělo mít zakryté celé tělíčko.

Merino vlna je BEZKONKURENČNÍM materiálem pro novorozence, protože umí udržet stálou teplotu dětského tělíčka. Tvoje miminko tedy neprochladne ale ani se nebude potit.

Má tvé miminko potničky? Přečti si náš blogový článek a zjistíš, jak ti s tím merino vlna může pomoct. 

 

Připrav si proto do výbavičky

U novorozence nezapomeň taky na tenkou bambusovou čepičku. Hlavičkou miminko ztrácí nejvíce tepla. Počasí se občas mění pěkně rychle a i během léta může pořádně foukat vítr.

U přírodního a funkčního materiálu, jako je merino vlna, oceníš jedinečnou funkci odvádět od těla vlhkost. Díky tomu miminko neucítí ani vlhkost a ani chlad na pokožce.

Mysli na to, že pro miminko je vhodné volné oblečení z kvalitních materiálů. Oblečení z jemné merino vlny je pro tyto účely dokonalé, dokáže vlhkost mnohem rychleji odvádět od pokožky a nestudí ani mokré. Vlhkost nasaje do sebe a kůže děťátka je tak v suchu. 

Stále tápeš nad tím, proč pořídit dětem oblečení z merino vlny? Tady se dočteš zase trochu víc. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.