Miminko má potničky. Jak pomůže merino vlna?

Potničkám se často říká vyrážka léta. Miminka do jednoho roku nemají vyvinutou termoregulaci a potní žlázy. V prostředí, kde jim je velké teplo a je vlhko, se mohou vytvořit potničky. Ty vypadají jako růžová vyrážka, která se v průběhu několika hodin může změnit na puchýřky.

Tato vyrážka naštěstí není infekční ani nebezpečná. Ale i tak dokáže každou maminku potrápit. Od jiných nemocí potničky rozeznáš rychlým průběhem. Do 2 dnů je většinou po vyrážce. Pokud ne, je potřeba vše konzultovat s lékařem. Vyrážka se objevuje na krku, tříslech, podpaží a na trupu. Potničky u miminek jsou typické i na tvářích a pod plenkami.

Jak potničky léčit?
Potničky na tváři nejlépe vyřešíš obkladem, hojení podpoř dětským pudrem nebo správnou mastí.

Zajímá tě, proč právě merino vlna je nejlepší pro děti s atopickým ekzémem? Přečti si tento článek, a budeš hned vědět víc. 


Co dál?

  • je důležité doma udržovat teplotu mezi 21 až 24 stupni
  • v noci je dobré mít teplotu vzduchu kolem 18 stupňů
  • nezapomínej často větrat
  • dítě by nemělo být v těsném oblečení, puchýřky potřebují vzduch
  • dítě by mělo mít dostatečný pitný režim

Mysli na to, že pro miminko je vhodné volné oblečení z kvalitních materiálů. Oblečení z jemné merino vlny je pro tyto účely dokonalé, dokáže vlhkost mnohem rychleji odvádět od pokožky a nestudí ani mokré. Vlhkost nasaje do sebe a kůže děťátka je tak v suchu. Na našich stránkách najdeš širokou nabídku body s krátkým i dlouhým rukávem pro miminka a děti (zde).

Nejčastěji se potničky vytvoří v noci nebo po dlouhé jízdě autem.

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.