Na jaké druhy aktivit se hodí oblečení z merino vlny?

Merino vlnu si obleč ideálně tehdy, kdy neočekáváš opravdu vysokou intenzitu pohybu. Pod tím si můžeš představit turistiku, procházky v přírodě či jiné vysokohorské dobrodružství s kočárkem i bez.

Pokud se chystáš opravdu ale opravdu hodně zpotit, sáhni po tričku ze syntetických materiálů, které takřka neabsorbuje vlhkost a rychle schne. Merino vlna dokáže díky své kadeřavé struktuře absorbovat vlhkosti přímo do vlákna a neměnit přitom svoje izolační vlastnosti. Syntetika má oproti merino vlně vlákno hladké a zanechá tak vlhkost mezi jednotlivými vlákny. 

Podtrženo, sečteno, mokré merino tričko uschne pomaleji než tričko se syntetických vláken. Propocené merino ale zase NEBUDE STUDIT jako syntetika.

Chceš vědět víc o tom, jak oblékat miminko nebo batole do kočárku na jaře? Přečti si náš blog.  

Podle čeho vybírat dětské oblečení na jarní radovánky v přírodě? 

  • Dokonalé termoregulace, aby nebyla zima ani horko. V tom vám pomůže merino vlna, která udržuje tělesnou teplotu stabilní. Co si pod tím představit? Děti nebudou přehřáté na slunci ani zmrzlé, když začne klesat teplota.
  • Aby se děti tolik nepotily. Bambusové vlákno odvádí vlhkost od pokožky, což pomáhá udržet děti v suchu a pohodlí, i když se zapotí při aktivitách jako hraní v lese nebo jízdě na kole.
  • Nepromokavost a snadná údržba: Pro venkovní aktivity, které zahrnují hraní v blátě nebo lese, můžete zvážit oblečení s nepromokavou vrstvou, které lze snadno čistit. Zde se dočteš, jak na to. 
  • Tyto venkovní aktivity nejenže přinášejí radost a zábavu, ale také pomáhají dětem rozvíjet své dovednosti, poznávat přírodu a strávit čas s rodinou a přáteli.

Ke tvé spokojenosti doporučujeme dánskou značku Wheat.


Pokud máš doma malého kojence, není nic lepšího, než se seznámit s tím, jak ho na teplé letní dny nejlépe obléknout a zjistit, že je to snadnější než si myslíš. Více o tom si přečteš zde. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.