Proč pořídit dětem merino oblečení?

Chtěla si už několikrát pořídit dětem merino oblečení ale vrtá ti hlavou myšlenka, že se merino hodí jen v zimě na hory? Rozumíme ti. Nech nás s tebou sdílet 7 hlavních důvodů, proč na nic nečekat a pořídit dětem merino oblečení už dnes. 

1. Máš často obavy z toho, jestli jsou děti oblečené málo nebo moc? Malé děti si neumí říct, jestli je jim horko nebo zima. Merino se o tvé obavy postará! Má dokonalé termoregulační vlastnosti. V zimě zahřeje, v létě ochladí

2. Určitě to znáš taky. Děti jsou neustále v pohybu. V jednu chvíli běží, závodí na kole nebo koloběžce a hned vzápětí několik minut takřka nehnutě pozorují mravence v trávě. S merino vlnou už nemusíš mít obavy z toho, že se zpotí, prochladnou a přijde na řadu tolik nepříjemná rýma. Mysli na to, že pokud se merino namočí nebo propotí, stále hřeje a to díky vysoké schopnosti absorpce vlhkosti. Merino vlna dokáže pojmout až třetinu své váhy, aniž by na dotyk byla mokrá.

Ptáš se proč investovat do udržitelného dětského oblečení? Tady se dozvíš hned tři důvody. 

3. Víš, že merino skvěle odolává zápachu? Pot dává zabrat nejen velkým ale i malým. Merino oblečení není potřeba tak často prát. Stačí ho po dlouhém nošení jen nechat vyvětrat na čerstvém vzduchu. A jak je to možné? Chundelaté merino vlákno je pokryté šupinkami, díky kterým se na jeho povrchu špatně drží bakterie. Ty jsou důvodem, proč cítíme pot z našeho oblečení.

4. Je to sen každého rodiče! ,,Ono se to vyčistí“ samo a často bez praní. Vlákno merino vlny obsahuje lanolin, ovčí tuk, který nečistotu nepustí dovnitř do hloubky. Nečistota tedy zůstane na jemných chloupcích na povrchu, ze kterých ji můžeš snadno odstranit.  Údržba merina je velmi jednoduchá. Stačí vyprat v umyvadle se žlučovým mýdlem. Merino oblečení můžeš vyprat ale i v pračce (stačí přípravek vhodný na vlnu a program pro praní vlněných oděvů).

5. Znáš to taky? Suchá, zarudlá a svědící místa na kůži dítěte, to dokáže znepříjemnit den celé rodině. Merino vlna je hypoalergenní, proto merino oblečení ocení všichni s citlivou a ekzematickou pokožkou. Díky obsahu lanolinu přilne k pokožce a nevyvolává žádné podráždění.

6. Hledáš ten nejlepší opalovací krém pro své děti? Dětskou pokožku je potřeba chránit před sluníčkem během celého roku. Merino oblečení chrání dětskou pokožku před slunečními paprsky. Merino vlna má ochranný faktor o síle 25 až 50 SPF. Ochrání před UV zářením lépe než běžné bavlněné oděvy.

7. Příroda nám nemůže být lhostejná. Merino je obnovitelný materiál. Každý rok ovečkám vyroste jemný a chundelatý kožíšek. Pokud se budeme o vlněné oděvy správně starat, budou nám sloužit dlouho. Navíc je vlna v přírodě snadno rozložitelná. A protože myslíme i na pohodlí a blaho oveček, prodáváme oblečení od dodavatelů s mulesing free závazkem. Co je to mulesing? Mulesing je drastická metoda, kterou používají někteří chovatelé ovcí, kdy v podstatě dojde k odstranění kůže v oblasti zadku, včetně ocasu ovečky.

A pokud stále tápeš, přečti si našeho průvodce jednotlivými materiály a uvidíš, že nákup merino oblečení na sebe nenechá dlouho čekat. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.