Jak správně vybrat velikost dětského oblečení?

Dětské oblečení nesmí nikdy bránit přirozenému pohybu. V oblečení by mělo mít dítě dostatek prostoru, aby mohlo skákat, lézt, běhat, viset na houpačce, jezdit na kole a všechna další dobrodružství, která mohou naši nejmenší vymyslet.

Představte si, že chodíte v tak dlouhých kalhotách, které vám neustále padají pod nohu nebo že si musíte vytřást ruce ze svetru. Takže všeho moc škodí. Takže příliš volné oblečení není dobré ale samozřejmě příliš těsné oblečení omezuje volný pohyb. 

Jak správně zvolit velikost funkčního oblečení se dozvíš tady. 

Jakou zvolit velikost funkčního oblečení?

Je důležité, aby pod funkčním oblečením bylo místo pro další vrstvy.

Pod funkční bundou by měly mít děti prostor mikinu, aniž by je oblečení stahovalo přes ramena. Dítě by mělo být schopné natáhnout paže rovně nahoru, aniž by bylo vidět břicho nebo rukávy shrnuté přes zápěstí.

Rovněž velikost nepromokavých kalhot by měla umožňovat prostor i pro mezivrstvy. Dítě by mělo mít možnost udělat dřep, aniž by oblečení táhlo přes hýždě. I když je lákavé koupit nepromokavé kalhoty, které jsou větší, aby vydržely déle, je důležité, aby zapínání nohavic nesahalo pod nohy nebo boty. Zabráníte tak zbytečnému opotřebení.

Oblečení si vždy doma v klidu vyzkoušejte s obuví a ujistěte se, že není příliš těsné (obzvlášť, když jsou pod boty připevněny gumy od kalhot).

Několik výskoků, kolena nahoru, vylézt na židli nebo se chvilku plazit může být obvykle velmi dobrým testem, abyste zjistili, zda máte pro děti správnou velikost oblečení.

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.