Polyester do postele nepatří!

Pod peřinou spát nechce, často se budí a odkopává se. Znáš tento věčný souboj? Děti se odkopávají ale v místnosti je zima a ty máš strach, že prochladnou? 

Hřejivý plyšový materiál a krásný vzor. To vše mají společné pyžama z fleece materiálu. Polyester na rozdíl od vlny nebo jiných materiálů nereguluje tělesnou teplotu, když děti spí. To je hlavní důvod, proč by polyester neměl patřit do postele.
 
Syntetické materiály nedýchají. A tak se může stát, že dětem v nich bude horko nebo zima. Tato tkanina totiž zjednodušeně neabsorbuje vlhkost. Pokud dětem oblečeš pyžámko z polyesteru, pot nebude absorbován. V létě bude dětem horko, v zimě jim bude chladno, protože vlhké oblečení na pokožce vyvolá pocit chladu.
 

 
Jak zabránit tomu, aby se miminko v noci budilo zpocené a neklidné se dozvíš tady. 
 
 
Pro kvalitnější spánek tedy vřele doporučujeme spát v přírodních a organických materiálech, protože jsou bezpečnější pro zdraví, prodyšnější a zlepšují kvalitu nejen dětského spánku. 
 
V naší nabídce najdeš nádherné funkční pyžámka z merino vlny nebo bambusu.
 
Proč pyžamo z merino vlny?
Merino vlna má dokonalý a přirozený systém termoregulace - umí hřát i chladit zároveň, podle toho co je zrovna potřeba. Prodyšné vlastnosti látky mají velké výhody, pokud jde o pohodlný a ničím nerušený spánek.
 
Když je horko, vlákna merino vlny absorbují výpary vlhkosti těla spícího dítěte a odpařují je mimo látku. V zimě se tyto páry vlhkosti kondenzují uvnitř vlákna, uvolňují teplo a udržují tak malého spáče příjemně v teple. Merino pyžámko je tedy ideální pro celoroční použití.
 
Bambus má také úžasné vlastnosti.
Je neuvěřitelně jemný! Je to strečový materiál a má velmi dobrou prodyšnost. Když si obléknete oblečení vyrobené z bambusu, ochladí vás. A proto si mnoho lidí myslí, že je to skvělý materiál v teplejších měsících roku. Ano, ale během zimy rozhodně nenechávej bambusové oblečení hluboko ve skříni. Vlákna bambusu hřejí i tehdy, když je venku zima.
 
Bambus je přirozeně antibakteriální a protože je antistatický, odpuzuje nečistoty, čímž usnadňuje odstraňování skvrn. Oblečení z bambusu má oproti bavlně vyšší savost a rychleji schne, proto je velmi vhodné na spánek nebo jako 1. vrstva. Těm, kteří mají citlivou pokožku, bambus opravdu vyhovuje.
 
Více o vrstvení oblečení se můžeš dočíst v tomto článku. 
 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.