Jak vybrat dětské zimní rukavice?

Jakmile pořídíš pro své děti základní zimní kousky oblečení, svou pozornost zaměř na zimní rukavice a palčáky

Je lákavé pořídit jakýkoli starší pár dětských rukavic z druhé ruky, ale nezapomínej na výkon, který se nevhodnou péči bohužel ztrácí. Tvoje děťátko nebude šťastné, když mu mráz a sníh namočí tlapky. 

Také tě často napadá otázka, které rukavice konečně dětem nebudou padat? Určitě znáš tu beznaděj, když dítěti rukavice spadnou už po desáté. Ne, bohužel ne všechny rukavice a palčáky pro batolata jsou si rovné.

 Ale neboj se, máme tebe (a ruce tvého dítěte!) pár infomrací. A to ať už hledáš roztomilé rukavice pro batolata nebo odolný pár rukavic na lyže.

Čemu je potřeba věnovat pozornost při výběru dětských rukavic?

  •  Snadné oblékání a sundávání

Dětské rukavice nebo palčáky se musí snadno nasazovat, když spěcháte ze dveří. A stejně tak je důležité, aby se daly snadno sundat na svačinu v přírodě.

Palčáky nebo bezpalcové rukavice se snadněji nasazují, co je u malinkých dětí zásadní. V prstových rukavicích má dítě zase lepší pohyblivost. Ať už si vybereš jakoukoli možnost, ujisti se, že mají dětské rukavice široký otvor a flexibilní střih.

  • Elastické manžety

Hledáš dětské rukavice, které zůstanou na svém místě a nebudou padat? Vyberte si pár s elastickými manžetami. To rukavice udrží pevně na svém místě bez ohledu na to, jak moc se je dítko snaží sundat.

  • Teplá podšívka

U rukavic a palčáků pro batolata je samozřejmě nejdůležitějším faktorem teplo. Vyber si pár s měkkou zateplenou podšívkou vyrobenou z materiálů jako fleece nebo merino vlna.

  • Ochrana před vodou

Neznáme dítě, kterému je louže cizí, proto rukavice s voděodolnou vnější vrstvou jsou skvělým nápadem. Tento typ rukavic udrží dětské ruce v teple a suchu, takže si děti mohou hrát dlouhé hodiny a jejich ruce budou v teple.

  • Klipy nebo šňůrky, které je udrží pohromadě

Taková maličkost ale tak praktická. Ušetři si čas a peníze a kup dětem pár rukavic, který lze sepnout nebo svázat.

A tady jsou naše tipy...⬇︎⬇︎⬇︎

 

Potřebuješ zimní prstové rukavice pro batolata? Hledání je u konce. 

Tyto rukavice od značky Sterntaler jsou navrženy pro všechny outdoorové aktivity, jako je lyžování, koulování a sáňkování. Tento pár rukavic je voděodolný a větruodolný. Fleecová podšívka Thinsulate udržuje malé prstýnky v teple a protiskluzová dlaň usnadňuje dětem uchopit lyžařské hůlky nebo jiné sportovní vybavení. Ještě lepší je, že rukavice mají dlouhý zip, který pomáhá dítěti obléci rukavice s minimálními problémy.

Najdeš je tady.

 

Chceš dětem pořídit raději zimní palčáky? 

Tyto zimní rukavice pro batolata mají nepromokavou vnější skořepinu a podšívku, aby udržely ruce v suchu během dlouhých dnů na sněhu. Tyto rukavice se mohou pochlubit extra dlouhou manžetou, která chrání před chladem a větrem. Samozřejmostí jsou odolné dlaně, které jsou ideální pro všechny zimní sporty.

 

Najdeš je tady.

 

Hledáš teplé voděodolné rukavice? Máme pro tebe tip.

Tento pár rukavic pro batolata je vybaven podšívkou a nepromokavým vnějším pláštěm, aby byly malé ruce během vlhkého počasí v teple a suchu. Mezi další skvělé vlastnosti patří elastické manžety a extra široký otvor a nastavitelné pásky na zápěstí, které usnadňují oblékání všem malým dětem.

 

Najdeš je tady.

 

Hledáš merino rukavičky pro miminko?

Tyto merino rukavičky jsou vyrobeny s dvojitou vrstvou merina kolem zápěstí, což znamená, že neexistuje žádný elastický pásek, který by se zaryl do malých ručiček. Jsou ale přiléhavé, proto jen tak nespadnou.

Rukavičky z 80% merino vlny jsou skvělé pro dítě do kočárku, autosedačky i nosítka. Merino rukavice pro miminko neprofouknou, jsou hřejivé, částečně také izolují vlhkost. Hřejivé rukavičky pro nejmenší z merino vlny jsou skvělou volbou, protože se vlna stará o skvělou termoregulaci, hřeje, odvádí pot.

Najdeš je tady.

 

A co bezpalcové zimní rukavice pro miminko?

Rukavice pro nejmenší miminko od dánské značky Mikk-Line se postarají o naprostý tepelný komfort rukou během zimních měsíců. Jsou větruodolné, nepromokavé a hlavně s teplou prodyšnou podšívkou. Jsou ideální pro chladnou zimu. Rukavice mají praktický zip, díky kterému je snadno oblečete i těm nejmenším dětem. Elastická guma na zápěstí chrání před větrem.

Najdeš je tady.

 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.