Merino ponožky aneb dopřejte i nohám norský luxus se značkou Safa

Exkluzivně na stránkách Bergam nakoupíte produkty od norské značky SAFA, která je známá svou kvalitou již od roku 1931. Přes 90 let stará tradice hovoří za své. Je to rodinná firma, kde se ve vedení vystřídalo již několik generací.

V posledních desetiletích má SAFA velký úspěch s krásnými a odolnými ponožkami. Není divu, že měla několikrát výsostné právo dodávat ponožky norským sportovcům na olympijské hry. Pojďme se tedy na merino ponožky podívat více podrobně. 

Proč vlastně nosíme ponožky? Ponožky by měly omezit pocení a udržet nohy v teple a suchu. Pozor, ponožky by ale také měly umět ochlazovat při vysokých teplotách.  Nezapomeňme ale na hlavní funkci, kterou je funkce ochranná. Pokud chcete, aby vaše ponožky splňovaly nejvyšší nároky na funkčnost a měly výborné izolační vlastnostiprodyšnost a vysokou absorpční schopnost, ponožky z merino vlny jsou ta nejlepší volba.

Proč nosit merino ponožky se dozvíš také v tomto článku. 

Jistě jste už slyšeli, že merino ponožky udrží nohy v suchu a teple. Merino může nasát až 35% svého objemu vlhkosti a vy stále nebudete cítit vlhkost. Merino ponožky jsou antibakteriální, jsou jemné a pružné a díky tomu se přizpůsobí tvaru nohy. V zimě hřejí a v létě chladí. Když je zima a vlhko, merino vlákno tuto vlhkost pohlcuje a vytváří teplo. V letním teplém prostředí merino vlna reguluje teplotu ochlazováním. Merino ponožky můžete tedy nosit během celého roku. Stačí si vybrat ty správné.

Samozřejmostí by u ponožek měla být zesílená část na exponovaných místech nohy (pata, špička). Značka SAFA nabízí dětské, dámské i pánské ponožky s vlněným froté na podrážce. U těchto ponožek je menší riziko otlaků a puchýřů. Vlněné froté navíc perfektně tlumí nárazy při pohybu.

V naší nabídce najdete také merino ponožky bez lemu, které nijak neomezují krevní oběh a snižují tak únavu nohou a zabraňují jejich otokům. Merino ponožky bez lemu poslouží také jako jako prevence a podpora léčby křečových žil. Tyto ponožky jsou skvělé pro ženy v těhotenství, které trpí častými otoky nohou. Ponožky ocení všichni, kteří jsou celý den na nohou nebo jejich pracovní zařazení vyžaduje dlouhé stání. Merino ponožky se zdravotním lemem ocení také ti, které trápí diabetes. Pozor, i když je lem dostatečně volný, ponožky drží na noze.

 

Bergam nabízí merino ponožky pro mimka. Kojenecké merino ponožky z krásného vlněného froté s praktickým žebrovaným nápletem na kotníku, díky kterému ponožky drží a nikde netlačí a nestahují, budete milovat. Ponožky velmi jsou pohodlné a pružné.

 

Pro batolata a začínající chodce máme v nabídce také merino ponožky s protiskluzovými prvky, které mohou zabránit nepříjemným pádům. U dětských ponožek je důležité vždy zkontrolovat, zda mají volnější a pružný lem, který nebude nohu příliš stahovat.

 

Trápí vás pocení nohou? V merino ponožkách se vám nohy nebudou potit. Merino vlna vlhkost absorbuje a následně vypaří. Merino ponožky nejsou vhodné prostředí pro život bakterií, proto nezapáchájí ani po opakovaném propocení. Zápach způsobují bakterie, které dávají přednost nechráněnému povrchu a ,,rovným stěnám“ syntetických tkanin. Vlákno merino vlny má velmi kadeřavou strukturu, proto jsou ponožky z merino vlny skvělým společníkem pro pohodlí vašich nohou.

Merino ponožky jsou díky své schopnosti udržovat teplo vhodné také pro revmatiky. Merino ponožky obsahují lanolín, který působí na pokožku protizánětlivě, snižuje revmatické problémy a uklidňuje celé tělo.

Jak se o ponožky starat? Nebojte se, údržba ponožek je velmi jednoduchá. Vlna má samočistící vlastnosti a tak se merino ponožky nemusí prát tak často. Oceníte to jistě při delších výletech do přírody, kde nemáte možnost praní. Ponožky můžete prát v pračce, vždy se řiďte pokyny, které jsou uvedeny na výrobku.

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz 

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.