Proč dětem pořád padá čepice a jak vybrat správnou velikost?

Znáš to také? Čepice nebo kukla se dětem pořád protáčí, padá do očí nebo leze nahoru. 
 
To vše patří mezi důvody, proč děti čepice často nesnáší. Pokud tento problém s dětmi řešíš, pravděpodobně je na vině špatně zvolená velikost. Jak ale vybrat tu správnou dětskou čepici nebo kuklu? Jestli si nevíš rady, pokračuj ve čtení.
 
⬇⬇⬇
 
Aby čepice nebo kukla byla pohodlná a měla správnou velikost, je potřeba dítěti změřit obvod hlavy. Hlavičku přeměř v nejširší části čela (nebo cca 1,5 cm nad obočím) a zároveň v nejsilnějším místě zadní části hlavy. Naměřená velikost odpovídá velikosti čepice nebo kukly. 
 
Jaký je důvod, proč děti nesnáší čepici? Můžeš se dočíst tady. 
 
 
U správně zvolené velikosti by materiál měl na hlavě přiléhat, neměly by se tvořit vlnky a volná místa. Dej si pozor také na přílišné natažení materiálu. Čepice ani kukla nesmí děti tlačit.
 
U dětské kukly mysli na to, že náplet v obličejové části by měl kopírovat tvar obličeje. Mezery u oušek jsou nežádoucí. Pokud kukla nebo čepice sjíždí dítěti přes oči nebo se vytahuje, je ještě velká.
 
Chceš vzít čepičku nebo kuklu raději větší, ať vydrží?
❌ Nedělej to, prosím. Nebude dobře sedět.
 
Přemýšlíš, jak rychle vlastně roste dětská hlavička? 
V prvním roce života opravdu rychle. Na obvod klidně i o 10cm. Proto v tomto věkovém rozmezí najdeš hodně velikostí. Pak se růst zpomaluje a stejná čepice může dětem vydržet opravdu dlouho.
 
Asi tě nepřekvapí, že u nás vedou čepice z merino vlny. Merino vlna je velmi jemná, pohodlná, prodyšná s vynikajícími izolačními vlastnostmi.
 
Jak obléci ty nejmenší se můžeš dočíst v tomto článku. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.