5+1 tipů, jak si udržet hlavu i auto v chladu na cestách s dětmi

Bezpečná a pohodlná jízda autem s dětmi během letních měsíců vyžaduje trochu více pozornosti, než je tomu v jiných obdobích roku.

Je dobré používat na cestách autem s dětmi klimatizaci? Jaká je ideální teplota v autě pro děti? Zde jsou tipy odborníků, jak správně chladit auto s dětmi v létě. Při výběru správného oblečení pro děti na cesty mysli na nás. Najdeš u nás oblečení z merino vlny a bambusu, ideální pro regulaci teploty těla, odvod vlhkosti a pro pohodlí malého cestovatele. Pokud bys chtěla poradit, přečti si našeho průvodce jednotlivými materiály.  

Jak pohodlněji cestovat s dětmi si můžeš přečíst v tomto článku.  

Pokud je auto zaparkováno na slunci, může se uvnitř vytvořit extrémní teplo. Předtím, než s dětmi nastoupíte do auta, auto vyvětrej a nechej ho vychladit.

  • Pokud nepomůže ani krátké vyvětrání, rozpálené auto předem vychlaď klimatizací. Nenastavuj klimatizaci na „mražení“. Nastav příjemných 21-24°C. Zároveň se ale doporučuje udržovat maximální rozdíl pěti až šesti stupňů mezi venkovní a vnitřní teplotou.
  • Příliš nízká teplota může být pro děti nepohodlná a může způsobit nachlazení nebo jiné zdravotní problémy. 
  • Nikdy nenechávej dítě v přímém dosahu studeného vzduchu z klimatizace.
  • Sluneční clony na oknech mohou pomoci udržet auto chladnější tím, že zabraňují slunci pronikat do vozu.
  • Je důležité zajistit, aby děti měly vždy dostatek vody, zvláště pokud je v autě klimatizace. Chladný vzduch může vysušit sliznice a kůži, což může vést k dehydrataci.

V létě nikdy nenechávejte dítě v zaparkovaném autě. Během několika minut se teploty v autě vyšplhají do extrémů i když necháš otevřená okénka.

Zajímá tě jak oblékat děti do autosedačky? Tady je snadná odpověď. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.