Cestování s dětmi

Cestování poslední dobu bývá pěkný oříšek. Kdo má ale toulavé boty, stejně jako my v BERGAM, cestu si vždycky najde. Zabalit se s dětmi do jednoho kufru je nadlidský úkol. Jak tak malý človíček muže potřebovat tolik věci?

Co si zabalit na palubu letadla NESMÍTE Vám dneska řekne každý. Co se naopak osvědčilo nám při cestování s malým Bergam? Nejdůležitější je dostatek náhradního oblečení. Děti se někdy během letu dokážou zašpinit i několikrát. O vhodném oblečení se rozepíšeme ještě níže.

Přemýšlela jsi, jak správně oblékat děti na dlouhé cesty autem? Tady jsme o tom sepsali článek, který tě určitě bude zajímat. 


Oblíbená hračka, knížka a pastelky vám pomohou zkrátit dlouhou chvilku. Doporučujeme pořídit i něco ,,nového“ a neokoukaného.

Jídlo a pití v dostatečném množství (pokud nekojíte) je základ. Nemusíte si dělat starosti, každá letuška se Vám ochotně postará o vodu na přípravu mléka. Nezapomeňte vzít plenky na celou dobu letu (raději víc) a vlhčené ubrousky. Ubrousky otřete všechno, co bude třeba.

Všechny maminky si chválí nosítko. S nosítkem máte volné ruce a hodí se nejen do letadla, ale i na cestování. Využijte ho prostě všude, kde nechcete jezdit s kočárkem. Náš malý Bergam ho od narození bojkotoval a nepodařilo se nám to prolomit. Pokud jste na tom stejně jako my, nezoufejte... Zvládnete to i bez něj. Pro strýčka Příhodu přibalte základní léky. Vezměte léky na zvýšenou teplotu nebo na kašel. My nikdy nezapomeneme přibalit ještě kapičky do nosu a malou cestovní odsávačku hlenů.

A co tedy to oblečení? Pokud chcete mít jistotu, že vašim malým cestovatelům nebude zima a zároveň na vás nebudou hulákat, protože jim je horko, vyberte oblečení z merino vlny. Na cestu letadlem nebo autem je ideální. A že je merino oblečení jen na zimu? Jestli se chystáte do teplých krajin, sáhněte po tenkém merinu v kombinaci s tencelem nebo s hedvábím. Hodí se na cestu, dětskou zábavu i spánek. S merinem ušetříte spoustu místa v kufru, snadno vyperete kdekoliv ve vlažné vodě se žlučovým mýdlem a rychle vám na čerstvém vzduchu uschne! Vzhůru za dobrodružstvím!

A co takhle článek o tom, jak oblékat děti v zimě do autosedačky? Klikni ➡️

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.