Punčochy, punčocháče nebo taky štrample?

Existují tradice, které již prověřilo několik generací... Vzpomínáte na dětské punčocháče s jednou čárkou vepředu a dvěma vzadu?  Nosil je snad každý dříve narozený, byť často určitě ne zcela dobrovolně. 

Punčochy, punčocháče nebo taky štrample. Všechna tyta slova charakterizují často nenahraditelné oblečení pro miminka, malé i větší děti. Taky se stává vašim dětem, že během hry ztratí ponožky? Nebo máte doma ponožkového nudistu, který dělá všechno pro to, aby ponožky sundal? Punčocháče zabrání nejedné ztracené ponožce.

Chceš vědět více o tom, jak obléct ty nejmenší? O oblečení pro miminko od hlavy až k patě si můžeš přečíst v tomto článku. 

 

 

Na punčocháče pro děti máme v Bergam vysoké nároky. V žádném případě by neměly sklouzávat ani škrábat a měly by poskytovat vašemu dítěti maximální komfort nošení.  Pohodlné punčocháče musí mít vysoký pas, nikde by se nesmí zařezávat a měly by zůstanou tam, kde mají být. Nabízíme punčocháče jednobarevné, s obrázkem, punčocháče pro kluky i holky, z merino vlny i bavlny.

Proč vybrat merino punčocháče? Vlněné punčocháče s vysokým obsahem merina nejen zahřejí ale také dodají oblečení styl. Díky merino vlně jsou hřejivé a dobře absorbují vlhkost. Polyamid dodává punčochám odolnost vůči trhání a odření a lycra se postará o to, že dobře padnou a vydrží déle. 

O tom, že lezení po čtyřech je pro vývoj malých dětí důležité, jste jistě slyšeli. Častým důvodem, proč dítě neleze po čtyřech, bývá to, že máme všude v bytě kluzkou podlahu. Koberec totiž dnes najdeme v málokteré domácnosti. Ačkoliv se to nemusí dospělému zdát, pro miminko je lezení po čtyřech velmi náročné a kluzký povrch tak vše jen komplikuje. Miminku ale můžeme snadno pomoci tím, že mu oblékneme protiskluzové punčocháče. Protiskluzové prvky na kolenou a pod chodidly vaše děti na kluzkých podlahách ocení při lezení, plazení a následně i při prvních krůčkách. Na Bergam najdete protiskluzové punčocháče z bavlny i naší milované merino vlny (celá nabídka zde).

 

 

Punčocháče jsou také častým oděvem pro děti nošení v nosítku nebo šátku. Je totiž potřeba vybrat oblečení, které nebude táhnout za chodidla, když miminko pokrčí nohy do tzv. ,,M polohy“.

A proč vlastně investovat do udržitelného dětského oblečení? Tady máš hned tři důvody. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.