Bavlněná dámská trika? Je čas políbit je na rozloučenou a přivítat merino!

Měkká, levná a snadno dostupná – bavlna zní jako ideální látka na výrobu čehokoliv, že? Ale ne tak rychle. Jak sama víš, bavlna není úplně nejlepším řešením ve chvílích, kdy se zpotíš.

Přichází jaro, a tak je čas se rozloučit s lepkavým pocitem a nepříjemným zápachem potu a zažít to neuvěřitelné pohodlí merino vlny. Naše dámská měkká merino trička jsou tu od toho, aby ti poskytly pohodlí, které si zasloužíš.

Všechny materiály jsou známé pro své schopnosti odvádět vlhkost, prodyšnost a regulaci teploty. Jak se však tyto materiály odlišují a co každý nabízí? Existují tři typy přírodních vláken, která si vysloužila svou popularitu v oblasti oblečení, a těmi jsou merino vlna, bambus a bavlna. 

Přečti si o tom víc tady. 

 Merino je celoroční záležitost! Proč?

  • Prodyšné
  • Rychle schne
  • Odvádí vlhkost od pokožky
  • Reguluje teplotu
  • Ničí zápach 

A jako materiál na trika, která nosíš celý den na sobě, se stane tvou nepřekonatelnou parťačkou.

Zapomeň na bavlnu a vyber si pro sebe maximální pohodlí v podobě dámského trika z merino vlny

A tady je proč: Bavlna absorbuje a zadržuje vlhkost, a to jak z okolního prostředí ve vlhkém počasí, tak z vlastního potu. V teplém počasí by se měl pot odpařovat od pokožky a pomáhat ti se přirozeně ochlazovat. V tom ti bohužel ale bavlna nepomůže. 

Bavlna neumí odvádět pot od těla a ve skutečnosti schne velmi pomalu a zadržuje vlhkost na pokožce. A co víc, propocená bavlna také zapáchá a způsobuje podráždění pokožky.

Největší problém u bavlněného oblečení však nastává v chladném počasí. Bavlna ztrácí téměř všechny své izolační vlastnosti, když navlhne, a to ať už od tvého vlastního potu nebo z okolního prostředí. Namísto zadržování tepla mokrá bavlna ve skutečnosti odvádí teplo z tvého těla. A to je to poslední, o co máš zájem.  

Merino je tady pro tebe

Proč vsadit na merino vlnu? V teplých dnech merino triko odvádí vlhkost od pokožky, kde se odpařuje, a udrží tě tak v chladu a suchu. Schopnost merina absorbovat a uvolňovat vlhkost ze vzduchu z ní dělá jeden z nejprodyšnějších a nejpohodlnějších materiálů. Mokré vlněné triko také schne rychleji než mnoho jiných látek. Merino triko se ti tedy stane idelním pomocníkem na cesty, do práce nebo dny volna v přírodě.

    • Merino vlna navíc přirozeně chrání tvou pokožku před škodlivými slunečními paprsky. 
    • Při nízkých teplotách vytváří přirozená struktura vlněných vláken drobné kapsičky zachyceného teplého vzduchu, které působí jako izolanty a udržují tvoje tělo v teple.
    • Vlna schne také mnohem rychleji než bavlna.
    •  Merino vlna dokáže absorbovat až 30 % své hmotnosti a přesto je na dotek suchá.
    • A to nejdůležitější na závěr je to, že si merino vlna zachovává své izolační vlastnosti, i když je vlhká. 

Vyber si z naší nabídky dámských merino trik a buď v teple a v bezpečí.

Merino zabrání zápachu z potu

A tím nekončíme. Přírodní vosk ve vlně, nazývaný lanolin, má antimikrobiální vlastnosti, které zabíjejí bakterie v potu vytvářející zápach. A protože vlna tak dobře hospodaří s vlhkostí, přežívající bakterie nemají vlhké prostředí, které potřebují, aby se jim dařilo. Bez nahromadění bakterií způsobujících zápach můžeš merino pohodlně nosit den za dnem a cítit se svěže a čistě.

Polib bavlnu na rozloučenou a užijte si absolutní pohodlí v oblečení z merino vlny. Naše kolekce dámských merino triček ve veselých jarních barvách už na tebe čeká.

Proč nosit merino vlnu i v létě se dozvíš tady. 

Potřebuješ poradit s výběrem vhodného oblečení pro sebe a tvé nejbližší? Napiš nám na sylvie@bergam.cz

Bergam není jenom další e-shop. Jsme tady pro vás.